Hvordan Lage Din Egen Søkemotor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Din Egen Søkemotor
Hvordan Lage Din Egen Søkemotor

Video: Hvordan Lage Din Egen Søkemotor

Video: Hvordan Lage Din Egen Søkemotor
Video: Hvordan lage en hjemmeside pa 7 minutter 2024, April
Anonim

De mest populære nettstedene på Internett er søkemotorer. Med deres hjelp kan du alltid finne informasjonen du trenger. La oss prøve å lage vår egen søkemotor på samme måte som de aller første søkemotorene fungerte. Deretter kan du endre søkemotoren din og gjøre den til en fullverdig og moderne. Det avhenger av dyktighet og vilje. Så nedenfor er instruksjonene for å lage en metasøkemotor.

Hvordan lage din egen søkemotor
Hvordan lage din egen søkemotor

Bruksanvisning

Trinn 1

Del søkemotoren i tre deler. Den første delen er grensesnittet til den fremtidige websøkemotoren, som er skrevet i PHP. Den andre delen er indeksen (Min SQL-database), som lagrer all informasjon om sidene. Den tredje delen er en søkerobot som vil indeksere websider og legge inn dataene i indeksen. Det gjøres på Delphi-språket.

Steg 2

La oss begynne å lage grensesnittet. Opprett index.php-fil. For å gjøre dette, del siden i to ved hjelp av tabeller. Den første delen er søkeskjemaet, den andre er søkeresultatene. Opprett et skjema øverst til å sende informasjon til index.php-filen ved hjelp av get-metoden. Det vil være tre elementer på det - et tekstfelt og to knapper til. En knapp er nødvendig for å sende en forespørsel, den andre - for å fjerne feltet (denne knappen er valgfri).

Trinn 3

Navngi tekstfeltet "søk", den første knappen (den som sender forespørselen) navnet "Søk". La navnet på skjemaet være slik det er - "form1".

Trinn 4

Resultatene vises nederst i tabellen ved hjelp av php, så åpne <? Php-koden og start kodingen.

Trinn 5

Koble konfigurasjonsfilen for å koble til databasen.

inkluderer "config.php";

Sjekk om det ble klikket på knappen "Søk".

if (isset ($ _ GET ['button'])) {kode utført hvis "Søk" -knappen trykkes} ellers {kode utført hvis "Søk" -knappen ikke trykkes}

Hvis du klikker på knappen, kan du se etter et søk.

if (isset ($ _ GET ['search'])) {$ search = $ _ GET ['search'];}

Trinn 6

Hvis det er et søk, tilordner du teksten i søkeordet til $ søkevariabelen.

Trinn 7

Kontroller forespørselen slik at den ikke er tom og ikke er kortere enn tre tegn.

Trinn 8

if ($ search! = '' && strlen ($ search)> 2) {database search code} else {echo "Et tomt søkeord ble spesifisert eller søkestrengen inneholder mindre enn 3 tegn.";}

I tilfelle søkeordet oppfyller den øvre tilstanden, kjører du selve søket.

Trinn 9

Kjør en løkke som vil skrive ut søkeresultatene gjennom printf.

Det er alt. Hvis du har den nødvendige kunnskapen, kan du godt legge til elementene du trenger i søkemotoren og lage din egen algoritme for opprettelsen.

Anbefalt: