Hvordan Fylle Bakgrunn I Html

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fylle Bakgrunn I Html
Hvordan Fylle Bakgrunn I Html

Video: Hvordan Fylle Bakgrunn I Html

Video: Hvordan Fylle Bakgrunn I Html
Video: Теги HTML. Установка Emmet. Урок # 1 2024, Kan
Anonim

HTML-merkespråket lar deg gjøre bakgrunnen til siden en solid farge i hvilken som helst farge, samt plassere bilder på den. Dette gjør det mulig å få tekst, for eksempel mot et landskap eller papirtekstur.

Hvordan fylle bakgrunn i html
Hvordan fylle bakgrunn i html

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du velger en bakgrunnsfarge eller et bilde du vil plassere på den, bør du først og fremst la deg lese av teksten. Bakgrunnen skal være kontrasterende, med andre ord, tegnene skal tydelig skille seg ut på den. Hvis du bestemmer deg for å lage bakgrunnsgrafikken, må du sørge for at du er forfatter av bildet eller har rett til å bruke det på grunnlag av en kontrakt (for eksempel en gratis lisens).

Steg 2

Finn koden i HTML-kilden på siden. For å gjøre bakgrunnen solid og farget, legg til bkcolor-variabelen med et argument som fargekode. Etter det vil konstruksjonen se slik ut: <body bkcolor = rrggbb: gt;, hvor rr, gg og bb er heksadesimale tall i området fra 00 til FF. Den første av dem setter intensiteten til den røde komponenten, den andre - til den grønne og den tredje - til den blå.

Trinn 3

Hvis du vil plassere et bilde i bakgrunnen, må du først og fremst redusere størrelsen slik at den har både horisontale og vertikale oppløsninger mindre enn 320 inkludert. Lagre den som en ny fil for å unngå å ødelegge originalen. Bruk JPG-, PNG- eller GIF-format. Forsikre deg om at filen er mindre enn 100 kilobyte - denne lastes ned raskere. Merk at mobile nettlesere fremdeles kan ha en solid bakgrunn.

Trinn 4

Bruk nettgrensesnittet eller en FTP-klient for programvare, og plasser bildefilen i servermappen der HTML-filen du redigerer ligger.

Trinn 5

I stedet for bkcolor-variabelen, legg til bakgrunnsvariabelen i koden med et argument som navnet på bildefilen. Nå vil det se slik ut: hvor fon

Trinn 6

Last opp den oppdaterte HTML-filen til serveren. Åpne den i en nettleser. Forsikre deg om at bakgrunnen vises riktig. Hvis det er et bilde på det, vil det gjenta både vannrett og loddrett, og fylle ut hele plassen på siden. Sjekk hvor godt teksten på den nye bakgrunnen leser i forskjellige nettlesere. Bruk en annen farge eller grafikkfil om nødvendig.

Anbefalt: