Hvordan Identifisere Lukkede Porter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere Lukkede Porter
Hvordan Identifisere Lukkede Porter

Video: Hvordan Identifisere Lukkede Porter

Video: Hvordan Identifisere Lukkede Porter
Video: Переход. Я нашёл нечто страшное в доме своего дяди. Джеральд Даррелл 2024, Kan
Anonim

Ethvert program som bruker et lokalt nettverk eller Internett gjør det via en port. En port er en logisk systemadresse, et minne som data utveksles gjennom. Lukkede porter er de portene som ikke kan kobles til. Årsaken kan være i brannmurinnstillingene på datamaskinen din eller på serveren til leverandøren. Vanligvis kan abonnenter finne ut om dette fra operatøren eller ved hjelp av tilleggsprogrammer.

Hvordan identifisere lukkede porter
Hvordan identifisere lukkede porter

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjør programmet som skal være serveren for dataene. Med andre ord, for å kontrollere tilgjengeligheten eller åpenheten til porten, trenger du et program som klienter fra nettverket vil koble til. For eksempel vil du spille et online spill. Dette betyr at du må opprette en server for dette spillet på din PC, som andre spillere vil koble til. Det samme gjelder andre programmer designet for å fungere på nettverket.

Steg 2

Klikk på Start-knappen og åpne Run-menyen. Skriv inn cmd på kommandolinjen for å åpne Windows System Console. I et svart vindu skriver du netstat -b - dette begynner å sjekke de nåværende åpne og brukte portene med navnet på prosessene. Du vil se en liste i form av kolonner med overskrifter: Navn, Lokal adresse, Ekstern adresse, Status. Navnet betyr navnet på kommunikasjonsprotokollen, TCP eller UDP. Også i denne kolonnen er navnet på prosessen som er knyttet til denne forbindelsen skrevet.

Trinn 3

Den lokale adressen er datamaskinen din og portnummeret på den. Den eksterne adressen angir datamaskinen den nåværende tilkoblingen er opprettet med. Status-kolonnen kan inneholde en etablert oppføring, som betyr at porten er vellykket åpnet og kommunikasjon er etablert. Lukkede, Close_wait-meldinger betyr at pakkeutvekslingen er fullført. Alle andre porter er foreløpig inaktive og lukkede, det vil si at de ikke utfører datautveksling.

Trinn 4

Vær oppmerksom på at netstat-kontrollen bare gjelder datamaskinen din og ikke gjelder Internett-leverandørens servere. Dette betyr at du ikke vil kunne finne de blokkerte portene på denne måten. De fleste selskaper forbyder bruk av sniffing eller portskanningsprogramvare. Men å vite nøyaktig antall og ønsker å identifisere en lukket eller åpen port, kan du bruke online verifiseringstjenester.

Trinn 5

Start hvilken som helst nettleser og gå til https://www.whatsmyip.org/port-scanner/ eller https://portscan.ru. Skriv inn nummeret du er interessert i i sjekkverktøyvinduet, og trykk Enter eller Sjekk-knappen. Om noen sekunder vil du motta svar om porttilgjengelighet eller utilgjengelighet.

Anbefalt: