Hvor Får Folk Som Sender Spam E-postadressene Våre?

Innholdsfortegnelse:

Hvor Får Folk Som Sender Spam E-postadressene Våre?
Hvor Får Folk Som Sender Spam E-postadressene Våre?

Video: Hvor Får Folk Som Sender Spam E-postadressene Våre?

Video: Hvor Får Folk Som Sender Spam E-postadressene Våre?
Video: Tjen $765,00+ daglig fra Facebook (GRATIS)-tilgjengelig over hele verden! (Tjene penger på nett... 2024, Kan
Anonim

Mange e-postbrukere står overfor det faktum at ikke bare viktige brev fra bekjente, men også påtrengende reklametilbud - spam - kommer inn i postkassene sine. Men for å sende en e-post må du først vite adressen. Hvor finner forfatterne av reklamebrev adressene til "ofrene"?

Hvor får folk som sender spam e-postadressene våre?
Hvor får folk som sender spam e-postadressene våre?

Adressen kan bli stjålet eller kjøpt

E-post er ikke bare en praktisk og rask måte å utveksle meldinger på, men også et ganske effektivt middel for autorisasjon på Internett. På nesten alle nettsteder der det kreves registrering, må brukerne oppgi e-postadressen. Dette kan være gratis rubrikkannonsesider, ledige stillinger, hobbyfora eller online spill - det kreves en e-postadresse overalt. Dermed får nettstedseierne en database med unike adresser, som kan hackes ved hjelp av programmet, eller hvis nettstedeieren er useriøs, kan du kjøpe fra ham.

Eierne av store e-postservere beskyldes med jevne mellomrom for å ha solgt e-postdatabaser, men det ble ikke funnet bevis for slike transaksjoner.

Å kjøpe en database med oppdaterte e-postadresser er ikke den eneste måten å finne adressater for reklame. Noen spammere bruker forskjellige generatorprogrammer. Selvfølgelig vil ikke alle adresser som er oppnådd på denne måten falle sammen med ekte, men den aller første massesendingen vil tillate deg å luke ut ikke-eksisterende e-postbokser, som vil gjøre det mulig å lage en database med gyldige adresser, som kan også selges. Sending til mobiltelefoner gjøres på en lignende måte.

Populariteten til sosiale nettverk har gjort livet mye lettere for spammere, ettersom mange brukere publiserer e-postadressene sine på offentlig tilgjengelige sider.

Nettsøk

Til slutt er det tredje alternativet, som brukes av mange databaser for annonsering av utsendelser, bruk av søkemotorer og algoritmer. Fakta er at alle e-postadresser har noe til felles, nemlig @ -symbolet, som kalles en hund i Russland. Og søkemotorer er ikke bare i stand til et vanlig søk på forespørsel, men også en utvidet, ved hjelp av en bestemt syntaks. Du kan bare søke i sidetitler eller omvendt bare i hoveddelen, søke etter en del av et ord eller med ett tegn generelt.

Dette er nøyaktig hva algoritmen er basert på: i søkestrengen blir det bedt om å finne @ symbolet omgitt av andre symboler. Etter det gjenstår bare å bestemme de faktiske adressene på de funnet sidene. Selvfølgelig gjøres dette ikke manuelt, men ved hjelp av enkle programmer. For å forhindre at e-postadressen deres blir oppdaget av søkemotorer, erstatter mange bevisst @ -symbolet med ordet "hund" eller dets derivater. En slik erstatning vil ikke skade en levende person, men søkeroboten inkluderer ikke lenger e-postadressen i søkeresultatet.

Anbefalt: