Hvordan Analysere Informasjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Analysere Informasjon
Hvordan Analysere Informasjon

Video: Hvordan Analysere Informasjon

Video: Hvordan Analysere Informasjon
Video: Analyzing Information 2024, April
Anonim

Evnen til å logisk og nøyaktig analysere innkommende informasjon er ikke bare nyttig, men også en nødvendig ferdighet. Hvis du ikke analyserer alt som er rundt, enhver situasjon, vil du ikke være i stand til å objektivt oppfatte bildet av det som skjer med deg. Det er flere analysemetoder som kan brukes hver for seg eller sammen.

Hvordan analysere informasjon
Hvordan analysere informasjon

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk informasjon knyttet til å ta en viktig beslutning. Vanen med å analysere hva som skjer, vil ikke bare tillate deg å unngå mange feil, men vil også bidra til at du begynner å legge merke til fordelaktige tilfeller for deg selv og briljant finne en vei ut av vanskelige situasjoner. Forstå at du ikke skal stole på ett ord, du må se etter bekreftelsen i fakta. Finn triks i andres ord eller handlinger. Lær å legge merke til unnskyldninger og signaler i den generelle strømmen av innkommende informasjon. Hvis du dessuten kan gjenkjenne løgnene som kommer fra personen, vil du ikke falle i hans felle for deg. Bruk flere kilder for å verifisere informasjon. Ikke stol på en informasjonskanal. Se det andre, tredje og så videre etter behov. Dette er selvfølgelig ikke en fullstendig garanti for at informasjonen er pålitelig, men ved å analysere meldingen på denne måten har du større sjanse for å komme nærmere sannheten.

Steg 2

Bruk vitenskapelige metoder for å analysere informasjon. En av dem er datatilpasningsmetoden. For å bruke den, må du først gruppere dataene, for eksempel kan du ta dem med i en tabell. Når du kompilerer det, plasserer du alternativene for å løse det studerte problemet vertikalt, og indikerer datakildene horisontalt. Der rader og kolonner krysser hverandre, skriv inn innholdet i meldingen. Husk å ta med alle dataene du har i tabellen. Da vil analysen være den mest objektive. Bestem deretter vektingsfaktorene for hver melding, det vil si dens betydning. Deretter bør du kombinere dataene som er relevante for hver avgjørelse og bestemme sannsynligheten for at meldingen er sant. Nå er alt du trenger å gjøre å sammenligne med forhåndsbestemte terskler som er valgt ut fra din erfaring.

Trinn 3

Bruk en annen analysemetode kalt datafiltreringsmetoden. Essensen er å ta en beslutning basert på en sammenligning av innkommende data og et sett med uavhengige funksjoner med en forhåndsskrevet vekt. Husk at du må formulere innholdet i alternativene på forhånd, og du vil analysere inngangsdataene ved hjelp av ferdige funksjoner. Først eksploderer du inngangsinformasjonen etter filterparametrene. Deretter må du sammenligne dem med filterparametrene og utlede et estimat for påliteligheten til vektkoeffisientene. Nå kombinerer du dataene, sammenligner med terskelen og bestemmer situasjonen.

Anbefalt: