Hvordan Kode Informasjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kode Informasjon
Hvordan Kode Informasjon

Video: Hvordan Kode Informasjon

Video: Hvordan Kode Informasjon
Video: How to check STATE Codes on your Fronius inverter 2024, Kan
Anonim

All programvaren til alle moderne datamaskiner er skrevet på grunnlag av ideen om koding av informasjon. Alle prosesser på Internett er også knyttet til kodingsprosessen; digital informasjon er en binær kode. Koding er også vellykket brukt i prosessen med å beskytte informasjon, individuelle filer på Internett.

Hvordan kode informasjon
Hvordan kode informasjon

Nødvendig

  • - Programmeringsferdigheter;
  • - et program som Crypditor.

Bruksanvisning

Trinn 1

Lagring av ukryptert informasjon på serveren kan føre til uønsket lekkasje av informasjon, spesielt - nøkler til databasen eller for eksempel noe viktig dokument. Derfor er det bedre å kryptere alle filer på forhånd, dvs. kode. Det er mange programmer som kan hjelpe deg med å beskytte dataene du trenger, men mange av dem er enten upålitelige eller betalte. Mange data kan beskyttes ved hjelp av vanlige PHP-verktøy. Basisfunksjonen base64_encode () er egnet for dette. For henholdsvis omvendt dekoding brukes base64_decode (). Det er også algoritmer md5 () og sha1 (), men de kan nesten ikke dekrypteres. PHP bruker også JSON-koding i stor utstrekning. Den lar deg kryptere informasjon i et bestemt dataarrangement og har skjemaet json_encode ($ array). For dekoding henholdsvis json_decode ($ array). For å kode informasjon som overføres fra skjemaer, kan du bruke krypt () -metoden. Den krypterer informasjon i en retning. Fordelen med denne funksjonen er at den lar deg definere dine egne regler.

Steg 2

Ved hjelp av Java Script kan du enkelt kode noen bildedata. Det er en javascript: imageData-funksjon for dette. Det er også en slags URI-algoritme som kan tilordne sin egen identifikator til hvert element. URI har syntaksen: "URI = URL + URN URL =: // URN =".

Trinn 3

For å kode passord fra alle ressurser, eller til og med fra en datamaskin, kan du bruke Crypditor-programmet, som bruker AES-krypteringsalgoritmen. Videre lar dette programmet deg kontrollere styrken på passordene som brukes før de krypteres.

Anbefalt: