Hvordan Ta Video

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Video
Hvordan Ta Video

Video: Hvordan Ta Video

Video: Hvordan Ta Video
Video: Nasal swab for COVID-19 antigen tests – Self-testing 2024, April
Anonim

Når du arbeider med videomaterialer, er det viktig å kunne ta opp video for videre bearbeiding og bruk i videoredigering, forskjellige videoer, klipp og presentasjoner. Det er mange programmer for å fange, både mer profesjonelle og veldig enkle, men i de fleste tilfeller, for videoopptak av høy kvalitet fra forskjellige enheter, vil et vanlig program innebygd i Windows XP - Windows Movie Maker - være nok.

Hvordan ta video
Hvordan ta video

Bruksanvisning

Trinn 1

Start Movie Maker, og klikk på Vis-fanen på menylinjen, og åpne deretter Alternativer. I parametrene angir du mappen eller katalogen der videofilene dine skal lagres, og fjern deretter merket for "Opprett klipp automatisk" slik at programmet ikke begynner å dele videoen din i deler uten tillatelse.

Steg 2

Nederst i videovinduet, finn rullegardinlisten med kodeker - velg riktig kodek for å kode videoen din når du tar den. Når et digitalt kamera er koblet til, er det best å velge DV-AVI-kodeken.

Trinn 3

Etter at du har valgt en kodek, kan du begynne å ta video ved å kontrollere digitalkameraet direkte med Movie Maker-verktøy. Hold øye med forhåndsvisning av videoen for å markere begynnelsen og slutten av hvert segment av videoen du vil ta.

Trinn 4

Etter at opptaket er laget i det nødvendige antall fragmenter, blir de resulterende videoene lagret i katalogene du tidligere har angitt i innstillingene.

Trinn 5

Video kodet og fanget i Movie Maker er i DV Type-2-format. Dette formatet er universelt og kan spilles i nesten hvilken som helst videospiller og videoredigerer, som du kan bruke til videre korrekturlesing og innspilling.

Trinn 6

Den eneste ulempen med Movie Maker i forhold til mer profesjonelle programmer er at du må markere øyeblikkene manuelt når du trenger å slå kameraet av og på hvis du vil ta opp video i deler, i stedet for i sin helhet.

Trinn 7

Programmet vet ikke hvordan du automatisk skal dele videoen i deler, og derfor må du gjøre det manuelt. Likevel kan til og med en nybegynnerbruker lære å ta video i Movie Maker, og denne metoden er den enkleste og rimeligste.

Anbefalt: