Hvordan Søke I Søkemotorer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke I Søkemotorer
Hvordan Søke I Søkemotorer

Video: Hvordan Søke I Søkemotorer

Video: Hvordan Søke I Søkemotorer
Video: Hvordan få Google som søkemotor Microsoft Edge 2024, April
Anonim

Internett er fullt av forskjellig informasjon, og noen ganger virker det umulig for oss å finne akkurat det vi trenger i denne massen av artikler, bilder og videoklipp. Og det er her søkemotorer kommer til unnsetning. Å vite hvordan du bruker dem vil hjelpe deg med å gjøre det rette spørsmålet og finne informasjonen du er interessert i i løpet av sekunder.

Hvordan søke i søkemotorer
Hvordan søke i søkemotorer

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg søkemotoren som passer for deg

Vanligvis bruker brukerne hjelp fra de tre mest kjente søkemotorene: Google, Rambler, Yandex. De kan variere i settet med tilgjengelig informasjon, så hvis du ikke fant det du ønsket i en, er det fornuftig å henvende deg til en annen.

Steg 2

Formuler forespørselen din

Det må være klart og ikke-generelt. For eksempel vil systemet på forespørsel "kart" gi deg adressene til millioner av nettsteder, der det vil være lenker til geografiske kart fra forskjellige land og byer. Hvis du skriver inn "tarotkort" eller "kort i Moskva-regionen" i søkefeltet, vil systemet merke unødvendige nettsteder og vise bare de som oppfyller forespørselen din.

Trinn 3

Bruk vårt avanserte søk. \

Vanligvis er knappen "Avansert søk" øverst på siden (som Google) eller rett under søkefeltet (Yandex og Rambler). Avansert søk vil tillate deg å formulere forespørselen din mer presist, du vil være i stand til å velge ord eller setninger som vises i teksten, samt språk og format på ønsket nettsted eller dokument.

Trinn 4

Bruk søkemotorene

Du kan ikke bruke det avanserte søket, men bruk søkemotorenhetene selv - dette er navnet på skilletegn eller ord som hjelper systemet å velge fra et sett med informasjon bare det som samsvarer med forespørselen din. For eksempel, for å søke etter et eksakt sitat, bør du skille det med anførselstegn: "og liv og tårer og kjærlighet." Hvis du trenger å finne informasjon om Roy Medvedev, og søkemotoren gir ut nettsteder om en sverm av bier og Russlands president, bør du fjerne ordet "bier" fra søket ved å bruke "-" tegnet. Da vil spørringen se slik ut: "sverm + medvedev-bier". Som du forstår, brukes "+" -tegnet slik at systemet vil utstede alle dokumenter som nødvendigvis inneholder ordene "sverm" og "Medvedev" sammen.

Trinn 5

Gjør det så enkelt som mulig for systemet å finne

Hvis du fremdeles ikke finner informasjonen du er interessert i, kan du sjekke ferdighetene i spørringen (selv om nesten alle søkemotorer automatisk korrigerer stavefeil i spørringen) eller ta med mer kvalifiserende ord og synonymer i den, og ikke glemme å ty til å søke motorer.

Anbefalt: