Hvordan Returnere En Vare Kjøpt Fra En Utenlandsk Nettbutikk

Hvordan Returnere En Vare Kjøpt Fra En Utenlandsk Nettbutikk
Hvordan Returnere En Vare Kjøpt Fra En Utenlandsk Nettbutikk

Video: Hvordan Returnere En Vare Kjøpt Fra En Utenlandsk Nettbutikk

Video: Hvordan Returnere En Vare Kjøpt Fra En Utenlandsk Nettbutikk
Video: Hvordan gjøre det bedre på nett - de 4 viktige oppgavene 2024, April
Anonim

Når du handler online i utenlandske butikker, kan forbrukerne møte utfordringer de aldri forventet. For eksempel, hvis de ønsker å returnere et defekt produkt til en selgers nettsted i utlandet, vil denne prosedyren ta mye mer innsats og tid enn i hjemlandet. Derfor er det nødvendig å vite alle nyansene på forhånd.

Hvordan returnere en vare kjøpt fra en utenlandsk nettbutikk
Hvordan returnere en vare kjøpt fra en utenlandsk nettbutikk

Før du kjøper et produkt, må du vite på forhånd om alle reglene for retur av varer i tilfelle ekteskap. I beste fall har nettbutikken med utenlandske varer et spesielt skjema for dette, som du kan fylle ut og sende et kjøp. Hvis det ikke er noe skjema, er det definitivt en støttetjeneste som må kontaktes på grunnleggende engelsk. For dette formålet kan du bruke Google-oversetter. Det er umiddelbart nødvendig å avklare om butikken vil refundere kostnadene for frakt av varene. Som oftest må du videresende kjøpet for egen regning. For å gjøre dette kan du finne ut portokostnadene på den offisielle nettsiden til Russian Post.

Store online-forhandlere som eies av kjente merkevarer bryr seg vanligvis om sitt forretnings rykte. De prøver å være lojale mot kundene sine. Men likevel er det bedre å spille det trygt og lese anmeldelser av ekte kjøpere om butikken på selve nettstedet eller finne dem på forumet. Dermed kan du finne informasjon om interesse for retur av varer: er det et reelt problem med å returnere varene til nettbutikken i utlandet.

I tilfelle når produktet allerede er kjøpt og ikke passer for noen parametere: ekteskap, feil størrelse eller farge, må du fylle opp bevis. For eksempel er det ønskelig å fikse feilen på et digitalt fotografi mot bakgrunnen til pakken. Det er også nødvendig å fotografere spornummeret og kvitteringen, som operatørene utsteder per post når de sender varene. Alle disse forbeholdene vil ikke bare tillate deg å få tilbake pengene dine brukt på varen, men til og med få portoen tilbake. Alt dette bildebeviset må sendes til selgerens nettsted eller deres supportteam.

Det hender at sending av en pakke til utlandet overstiger kostnadene for et lignende produkt som kan kjøpes i en innenlandsk butikk. Om det er verdt å sende den, hvis dimensjonene ikke passer, er det opp til kjøperen å bestemme. Men hvis leverandøren ikke kompenserer kostnadene ved retur av pakken, er det mer lønnsomt å selge et unødvendig kjøp på et loppemarkedsforum. Det vil sannsynligvis være en kjøper fra samme by slik at du kan overføre varene fra hånd til hånd.

Anbefalt: